1.
olla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas rodó de terrissa o de metall, ventrut, generalment amb dues anses, que serveix per a cuinar, fer bullir aigua, etc. olla de pressió [o olla exprés] Olla que hom pot tancar hermèticament, proveïda d'una vàlvula de seguretat, en què hom pot elevar l'aigua a [...]
|
2.
ollada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Allò que cap en una olla, especialment gran. Vam coure una ollada de faves. [...]
|
3.
ansat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Olla petita amb una sola ansa. [...]
|
4.
tupí 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Olla petita amb una sola ansa. [...]
|
5.
pinyata
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Olla, especialment la que es posa penjada a certa altura perquè hom procuri rompre-la d'un cop de bastó anant amb els ulls tapats. [...]
|
6.
cassa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas de metall proveït d'un mànec que serveix per a escudellar, per a treure oli o altres líquids d'una gerra, d'una olla, etc. [...]
|
7.
urceolat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En forma d'olla o de gerro panxut. Corol·la urceolada. [...]
|
8.
desnansat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té tretes o trencades l'ansa o les anses. Una olla desnansada. [...]
|
9.
sobreeixir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Un recipient ple a vessar, deixar escapar, per damunt les vores, una quantitat del líquid quan el volum d'aquest augmenta per addició o dilatació. L'olla sobreïx. El mateix líquid, vessar-se. L'aigua que sobreïx de l'olla. [...]
|
10.
sacsar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sacsejar . Quan es couen llegums convé sacsar de tant en tant l'olla. [...]
|